El paper de l’administració en la gestió del patrimoni. Sant Boi 12/5/12

termes romanes

Benvolguts i benvolgudes de nou,

Hem estat uns dies acabant de quadrar la següent trobada de Cafès de Patrimoni, que serà el proper dia 12 de maig a Sant Boi de Llobregat per fer una visita a diversos equipaments depenents del museu local i per parlar del paper que l’administració pública ha de jugar en la gestió del patrimoni.

Si bé a l’anterior trobada vam parlar de l’emprenedoria en la posada en valor del patrimoni, creiem que parlar del paper de l’administració pública pot ampliar les conclusions que en vam extreure. En un moment com l’actual, en el qual totes les accions respecte el patrimoni i la cultura estan en tela de judici, com s’ho ha de fer l’administració per poder engegar projectes? Com els pot justificar? Quin paper juga la política local en la implementació de projectes? Aquest cop, a més, tornem a comptar amb la presència de dos convidats d’excepció que ens donaran la seva visió al respecte: Josep Maria Solias, director del Museu de l’Hospitalet de Llobregat i Ricard Monistrol, assessor extern de diverses institucions. També comptarem amb Maria Lledó Barreda, directora del Museu de Sant Boi.

  • 10:00 – 11:00 Arribada i visita a les termes de Sant Boi
  • 11:00 – 12:30 Visita al Museu de Sant Boi.
  • 12:30 – 14:00 Debat.

El Museu de Sant Boi és un centre museístic d’àmbit local sota el qual podem trobar diversos espais patrimonials del municipi com són les termes romanes privades, les més ben conservades de Catalunya, Can Barraquer, on va viure Rafael de Casanovas, centre museístic de recent reforma museogràfica així com la Torre de Benviure, una excel·lent i conservada torre de guaita del segle X.

Un cop acabat el debat podem quedar-nos a dinar a Sant Boi i, per la tarda, fer una visita a la Torre Benviure.

Josep Maria Solias és director del Museu de l’Hospitalet de Llobregat; té una àmplia experiència com a gestor i assessor en la gestió del patrimoni cultural des de l’administració pública, així com en les capacitat d’aquest en la dinamització de la població local i la creació de propostes novedoses per a posar-lo en valor.

Ricard Monistrol és consultor independent en el camp de la comunicació i difusió cultural per a diverses institucions. Entre els seus projectes destaquen l’associació Difucom Cultura, de la qual n’és el president i des d’on es vol fomentar la difusió i la innovació aplicats al patrimoni cultural.

Com arribar-hi?

Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Per assistir-hi, escriviu al formulari adjunt i indiqueu-hi:

  • Si hi assistireu en cotxe o en transport públic. Us recordem que podeu arribar a Sant Boi en tren mitjançant els Ferrocarrils de la Generalitat. En cas que us hi arribeu en cotxe i voleu compartir en viatge hauríeu de facilitar-nos les places lliures de què disposeu i des d’on sortiu.
  • Si us quedareu a dinar, ja que farem la reserva en un restaurant proper al museu.

I recordeu que les places són limitades a 30 persones i tancarem el període d’inscripcions el dia 7 de maig.

Anuncis

One response to “El paper de l’administració en la gestió del patrimoni. Sant Boi 12/5/12

  1. Retroenllaç: Cafès de patrimoni « Patrimoni d'Eivissa·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s