El patrimoni com a motor de desenvolupament local?. Torroella de Montgrí 30/6/12

Benvolguts i benvolgudes de nou,

Us proposem acabar la temporada de Cafès de Patrimoni amb una visita al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Tot i el seu nom, aquest museu és un centre que aglutina un conjunt de recursos enfocats al desenvolupament d’activitats al seu territori aprofitant el patrimoni local i natural del seu entorn: Illes Medes, passat prehistòric, la pesca, etcètera. L’edifici que l’acull, Can Quintana, conté un ampli ventall de funcions més enllà de la seva vocació museística i esdevé un espai referent al municipi quant a activitats culturals.

Fotografia realitzada per @Kippelboy

Creiem doncs, que el Museu de la Mediterrània esdevé un espai molt interessant on debatre quin és el veritable joc que pot jugar la cultural i el patrimoni en el desenvolupament local. Desenvolupament entès de manera àmplia; no només en termes econòmics sinó socials, educatius, turístics….

Per a iniciar el debat aquest cop comptem amb la presència de Jose Antonio Donaire i Eduard Carbonell.

  • 10:00 h. Arribada i “preCafè”
  • 10:30 h. Inici visita al Museu de la Mediterrània
  • 12:00 h. Cafè
  • 12:30 h. Debat
  • 14:00 h. Dinar

Ja de tarda (19h), i qui vulgui, podrà assistir a la inauguració d’una nova exposició d’art contemporani al Museu de la Mediterrània.

El doctor Jose Antonio Donaire és geògraf i historiador; professor de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona i actualment és director d’INSETUR (Institut Superior d’Estudis Turístics). També ha estat involucrat en política com a regidor de Sant Feliu de Guíxols i com a diputat al Parlament de Catalunya. És molt actiu a la xarxa i especialment conegut pel seu blog.

El doctor Eduard Carbonell és director del màster en Gestió del Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona i ha escrit diverses publicacions entorn la posada en valor del patrimoni, els museus i la seva importància en el desenvolupament local.

Com arribar-hi?

Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Per assistir-hi, escriviu al formulari adjunt i indiqueu-hi:

  • Si hi assistireu en cotxe. Per arribar a Torroella haurem d’apropar-nos-hi en cotxe ja que és l’única manera d’arribar-hi. En cas que tingueu cotxe propi, si voleu compartir el viatge caldria que ens indiqueu de quantes places disposeu, d’on sortiu i on tornareu. Quan hàgim quadrat la informació, creuarem els vostres correus electrònics perquè us poseu en conatcte.
  • Si us quedareu a dinar, ja que farem la reserva en un restaurant proper al museu.

En Ricard Monistrol ens fa arribar la informació que existeix una línia d’autobusos de SARFA que surt de l’Estació del Nord de Barcelona a les 8:15 i arriba a Torroella a les 11:00. Pel que fa a la tornada és a les 18:00. Podeu trobar més informació al web de la companyia.

I recordeu que les places són limitades a 30 persones.

Anuncis

3 responses to “El patrimoni com a motor de desenvolupament local?. Torroella de Montgrí 30/6/12

  1. Benvolguda Mireia, el format que utilitzem, quasi de taula rodona, fa que sigui molt difícil, ara per ara, fer un vídeo de la jornada. El que sí fem és difondre el que s’està dient mitjançant Twitter amb el hashtag #cafesdepatr. A més, s’hi pot participar virtualment mitjançant aquesta xarxa. Passada la trobada en fem un recull a la plataforma Storify per poder llegir tot el que s’hi ha dit. Espero que us sigui d’ajut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s