Visita al recinte modernista de l’antic Hospital de Sant Pau

sant pau
Benvolguts i benvolgudes,

al llarg de les darreres setmanes us hem anat proposant tot un seguit de textos i iniciatives la finalitat de les quals ha estat començar diverses reflexions al voltant d’un tema tan punyent com és el patrimoni en risc. Us proposem seguir participant on line –ens agradarà molt saber on estan per a vosaltres alguns d’aquests punts calents, per exemple, en el mapa de patrimoni en risc–, o que be oferiu opinions i obriu debat en els textos que hem penjat i que continuarem penjant, però com ja és costum, també tindrem l’ocasió de trobar-nos per fer una visita extraordinària i veure i viure en directe una experiència de bones pràctiques en la recuperació i conservació del patrimoni en risc:

El proper dissabte 20 de juliol a les 10:00 hores, la Fundació privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ens acollirà en el recinte modernista de l’antic Hospital de Sant Pau, declarat patrimoni de l’humanitat des de l’any 1998, i ens oferirà una visita comentada per l’espai que el genial arquitecte Domènech i Muntaner va construir pensant en un microcosmos que recollís les més modernes tendències hospitalàries de principis del s. XX i així acomplir les necessitats sanitàries de la ciutat de Barcelona. Una visita especial que ens aproparà al gran procés de rehabilitació patrimonial que s’ha anat realitzant al llarg dels últims 4 anys en aquest edifici símbol de la modernitat arquitectónica de l’època, encara ara,  que el seu autor va idear amb conceptes tals com la geotèrmia dels espais, les volumetries, la distribució racional dels seus 22 pavellons, o les arts industrials aplicades amb la col.laboració dels millors artesans, i també ens faran conèixer el pla d’usos que s’està aplicant per a convertir el recinte històric de Sant Pau en un espai especilitzat en la recerca i innovació en els àmbits de l’educació, la salut i la sostenibilitat, i que està reunint organismes internacionals i institucions interessades com l’Institut Internacional de la Universitat de Nacions Unides o l’Institut Forestal Europeu. De fet creiem que aquest és un bon exemple de com un espai patrimonial en risc ha sabut reinventar-se respectant els seus orígens.

La visita especial que la Fundació ens ha preparat per als assistents d’aquest Cafè de Patrimoni consistirà en el següent:

10:00 h.  Trobada, introducció inicial en l’antiga àrea administrativa i visita a 4 dels pavellons restaurats del recinte històric de l’Hospital de Sant Pau.
12:00 h. Coffee break i xerrada-tertúlia amb membres especialistes de la Fundació privada de l’Hospital sobre el pla d’usos, incloent el futur espai cultural que espera convertir-se en un nou pol d’atracció turística de qualitat.

Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Per assistir-hi, escriviu al formulari adjunt. Us recordem que les places són limitades a 30 persones i que caldrà tenir en compte que l’ús del casc serà obligatori. Gràcies per seguir-nos!

Hem d’anunciar que les 30 places han estat assolides i que, per motius de seguretat, cal tancar les inscripcions per al proper dia 20. Us anunciem, però, que si el nombre de persones interessades anés creixent, es podria pensar en una futura visita de cara a setembre.

Com arribar-hi?

Us esperarem a l’interior del punt assenyalat, dins del recinte 200 m. amunt, a la cantonada amb el pavelló de Sant Frederic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s