Visita al jaciment de Sikarra

Sikarra_LaVanguardia
Benvolgudes i benvolguts,

Aquest darrer trimestre us hem anat presentant diferents opinions i reflexions al voltant d’un tema imprescindible que marca el concepte, les estratègies i les línies de funcionament marc en el món del patrimoni, les polítiques patrimonials. Per aquest motiu, us proposem que seguiu fent aportacions des de les xarxes o des dels propis comentaris al blog, a t@ts ens agradarà saber què en penseu sobre la importància del territori, el paper de la societat, dels agents i de les administracions, les noves fórmules tipus clúster o el paper dels professionals a les polítiques – per posar alguns dels molts exemples que hem anat tractant -, i que ténen una afectació directa a les nostres tasques quotidianes, a les nostres actuacions i a les nostres maneres d’interpretar una realitat que ens és propera.

També, i tal i com és de rebut, tindrem l’ocasió de trobar-nos per a fer una interessant visita, un cas d’actualitat molt recent, una experiència engrescadora de com la societat civil ha sabut vetllar per la  recuperació i conservació del patrimoni:

El proper dissabte 21 de desembre a les 10:00 hores, el Museu Municipal Josep Castellà Real i la iniciativa Camins de Sikarra ens acolliran per visitar el jaciment de Sikarra als Prats de Rei (Anoia), un conjunt arqueològic excepcional format per un tram de muralla de 10 metres de longitud i un fossat íbers, un descobriment cabdal per la singularitat de les estructures, la seva extraordinària antiguitat i l’excel.lent estat de conservació. Una visita que, a banda de fer-nos gaudir de passejar pel nucli històric de Prats de Rei i veure el jaciment, ens aproparà a una de les iniciatives ciutadanes més destacades de l’últim any en la defensa del patrimoni, un debat que es centrarà en el paper de la societat civil en la reivindicació identitària d’un territori i d’un patrimoni, i que ens planteja qüestions obertes sobre el seu paper i la seva participació a les polítiques patrimonials.

La visita que ens han preparat per als assistents d’aquest Cafè de Patrimoni consistirà en el següent:
10:00 h. Trobada davant de l’Ajuntament dels Prats de Rei, recorregut pel nucli antic monumental i visita al jaciment de Sikarra.
12:00 h. Coffee break i tertúlia amb membres del Museu municipal Josep Castellà Real i de Camins de Sikarra sobre les accions que s’han dut a terme, els resultats i les expectatives de cara a la dinamització del jaciment i del nucli antic.

Un cop finalitzat el debat, reservarem un lloc per dinar, qui desitgi podrà acompanyar-nos i a la tarda tenim previst fer una escapada ràpida a la Torre de la Manresana.

Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Per assistir-hi, escriviu aquí, al formulari adjunt. Us recordem que les places són limitades a 30 persones. Qui es vulgui quedar a dinar i/o que tingui necessitat de compartir cotxe que ens ho indiqui en el mateix formulari. Gràcies per seguir-nos!

Com arribar-hi?

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s