VISITA A LA BATERIA ANTIAÈRIA DEL TURÓ DE LA ROVIRA

Vista_Barcelona_des_del_Turó_de_la_Rovira_wikimediacommons
Barcelona des del Turó Rovira_WikimediaCommons

Benvolgudes i benvolguts,
Durant aquest trimestre estem reflexionant i oferint opinions al voltant d’un altre tema determinant per a la sostenibilitat del patrimoni, i és el seu finançament, la situació actual, les polítiques que s’hi apliquen i les mesures que es prenen, així com les diferents fórmules existents que permeten el manteniment d’aquesta riquesa patrimonial. Com dèiem quan vam introduir aquest nou debat, fruit d’aquesta crisi i lligat a la cada cop més creixent manca de recursos públics, les administracions estan implementant cada vegada amb més intensitat plans basats en el turisme com a eix estratègic de les polítiques culturals del patrimoni i en determinats casos, amb la sobreexplotació de certs espais patrimonials i els efectes col.laterals que el turisme pot provocar, com el desarrelament identitari o la desafecció ciutadana.

Com el debat sobre el finançament del patrimoni és molt llarg, hem decidit proposar-vos per aquest trimestre dues visites. En aquest cas, començarem amb una visita de tarda – i extraordinàriament de dimecres -a un espai que precisament lligant amb el tema anterior, serà objecte d’una nova reestructuració espaial fruit de les aplicacions dels Plans de turisme de districte que contempla el Pla de Turisme de la ciutat de Barcelona 2015 i que preveu esponjar les zones amb més turistes i fer valer nous atractius de la ciutat:

El proper dimecres 19 de març a les 17:30 hores, visitarem la bateria antiaèria del Turó de la Rovira de Barcelona, un espai que fa 3 anys va ser recuperat gràcies a un projecte de museïtzació a càrrec del MUHBA, que ha permès la renovació de la bateria i una part dedicada al barraquisme i que properament, amb la implantació d’aquest pla, viurà una segona fase de remodelació per adequada la zona al que ja anomenen el futur mirador de la ciutat. Serà una visita que ens permetrà també escoltar diferents punts de vista sobre el projecte i sobre les conseqüències positives i negatives al territori i al barri.

La visita que hem preparat des de Cafè de Patrimoni consistirà en el següent:

17:30 h. Trobada a l’entrada de la bateria, introducció i recorregut a càrrec de Jordi Ramos, director dels treballs arqueològics duts a terme durant les diferents campanyes internacionals i del seguiment de les obres.
18:30 h. Coffee break informal a peu de bateria i tertúlia amb representants polítics i veïnals sobre les accions dutes a terme, les conseqüències i les expectatives sobre la dinamització de l’espai. (l’horari s’ha determinat en funció de la disponibilitat de llum natural).

Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Per assistir-hi, escriviu aquí, al formulari adjunt indicant ‘visita bateria’. Us recordem que les places són limitades a 25 persones. Per qui arribi en transport públic, el final de línia del bus nr. V7 deixa a 100 m. del recinte i final bus nr. 24 a aprox. 200 m. Gràcies per seguir-nos!
Nota: següent visita programada, dissabte 12 abril tot el dia, reserveu agendes!

Com arribar-hi?

Anuncis

4 responses to “VISITA A LA BATERIA ANTIAÈRIA DEL TURÓ DE LA ROVIRA

    • Thanks John, you have only to apply on ‘contact us’ and say to us you would like to come. See you soon 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s