Visita al Patrimoni Industrial del Berguedà

image

Benvolgudes i benvolguts,

Aquest darrer trimestre us hem anat presentant diferents opinions i reflexions al voltant d’un tema imprescindible que marca el concepte, les estratègies i les línies de funcionament marc en el món del patrimoni, el finançament del patrimoni. Per aquest motiu, us proposem que seguiu fent aportacions des de les xarxes o des dels propis comentaris al blog. A t@ts ens agradarà saber què en penseu sobre qui ho paga, finançament i turisme o el microfinançament – per posar alguns dels molts exemples que hem anat tractant -, i que ténen una afectació directa a les nostres tasques quotidianes, a les nostres actuacions i a les nostres maneres d’interpretar una realitat que ens és propera.

I com és de rebut, tindrem una següent ocasió de trobar-nos durant aquest bloc per a fer una altra interessant visita, en aquest cas una doble cita. Us proposem conèixer l’espectacular patrimoni industrial que ens ofereix la comarca del Berguedà, a la vegada que aprofundir en la temàtica del finançament del patrimoni a partir de les converses que puguin sorgir i el debat que us proposarem.

El proper dissabte 12 d’abril a les 10:00 hores, el Museu de les Mines de Cercs ens acollirà per visitar-lo i conèixer de primera mà l’aventura i la història de la mineria al Berguedà. En les instal·lacions del museu també desenvoluparem el debat d’aquesta trobada. Intentarem donar resposta a la següent qüestió: El finançament del patrimoni, una qüestió de beneficis? Atents a les sorpreses i als jocs que ens proposaran!

Posteriorment, després de dinar ens desplaçarem a Castellar de n’Hug, on gaudirem de la visita al Museu del Ciment Asland. Una proposta que ens mostrarà la història d’un dels reptes més importants que va assumir la burgesia catalana industrial de principis del segle XX. Gaudí, Güell i Guastavino van ser alguns dels personatges il·lustres protagonistes, al costat de milers de treballadors que van fer possible aquest projecte.

La trobada que ens han preparat al Berguedà per als assistents d’aquest Cafè de Patrimoni consistirà en el següent:

10:00 h. Trobada davant del Museu de les Mines de Cercs i recorregut pel Museu, la mina i altres espais.
12:30 h. Coffee break i tertúlia amb els gestors del Museu de les Mines de Cercs i el Museu del Ciment Asland sobre la seva realitat (la xarxa del sistema territorial del Mnactec, Xarxa Museus Locals i XATIC), el finançament, la interacció amb agents privats….
14:00 h. Dinar al restaurant del recinte “Pic i Pala” (menú de 12€)
15.15 h. Sortida cap al Museu del Ciment Asland
15.30 h. Visita al Museu del Ciment
17.30 h. Tornada

Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Per assistir-hi, escriviu aquí, al formulari adjunt. Us recordem que les places són limitades a 30 persones. Qui es vulgui quedar a dinar i/o que tingui necessitat de compartir cotxe que ens ho indiqui en el mateix formulari. Gràcies per seguir-nos!

Com arribar-hi?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s