Visita al Museu de la Pesca a Palamós

Eespai del Peix
Pescadors de Palamós fent el ranxo

 

Benvolgudes i benvolguts,

En aquest últim trimestre hem anat proposat textos d’opinió relacionats amb el patrimoni immaterial, una definició de recent adaptació a la posada en valor del patrimoni cultural, un patrimoni intangible que es caracteritza per les pràctiques, usos, tècniques o coneixements que són reconeguts per la comunitat de la qual fan part com a part integrant de la identitat, la diversitat o la memòria col.lectiva. Hem tocat aspectes diferents en relació a la definició, el concepte, la subjectivitat o la comunitat i el territori com a eixos vertebradors indispensables.

I com acostumem a fer per tancar el debat, us proposem una sortida a un espai patrimonial per trobar-nos i debatre sobre aquesta proposta i sobre el patrimoni immaterial. En aquesta ocasió, us oferim una interessant visita a terres empordaneses on podrem viure i ‘tastar’ en directe alguns dels aspectes immaterials més interessants:

El proper dissabte 12 de juliol a les 10:15 hores, el Museu de la Pesca que es troba a la vila de Palamós, ens acollirà per visitar-lo i conèixer en directe un dels oficis més representatius de la nostra cultura mediterrània com és el món de la pesca, la gent de mar, les confraries i el fet marítim, així com la magnífica tasca realitzada pel Museu i la Càtedra d’Estudis Marítims ( amb Universitat de Girona i Ajuntament de Palamós) en la recuperació de la memòria oral i immaterial, el fet etnològic i cultural d’aquesta pràctica i la seva reivindicació en clau social a partir d’un grapat d’interessats activitats, com la del nou i innovador Espai del Peix, un recinte on es reivindica i dóna a conèixer el producte del peix des de la venda a subhasta fins arribar a taula, a partir de la gastronomia local i la cuina marinera tradicional, parts fonamentals de la dieta mediterrània, patrimoni mundial immaterial.

La trobada que ens han preparat a Palamós per als assistents d’aquest Cafè de Patrimoni consistirà en el següent:

10:15 h. Trobada davant del Museu de la Pesca i visita de l’espai.
12:00 h. Visita a l’Espai del Peix, coffee break i tertúlia amb els gestors del Museu del Peix sobre la seva proposta des de la investigació i implicació amb els col.lectius del territori.
14:00 h. Show-Cooking a l’Espai del Peix on els cuiners prepararan diversos plats mariners amb peix que ens aniran explicant mentre cuinen i que, un cop llestos, anirem tastant (activitat pendent d’un nombre mínim assistents, preu de 20€).

Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Per assistir-hi, escriviu aquí, al formulari adjunt abans del 8 de juliol. Us recordem que les places són limitades a 20 persones. Qui es vulgui quedar a la degustació i/o que tingui necessitat de compartir cotxe que ens ho indiqui en el mateix formulari. Gràcies per seguir-nos!

Com arribar-hi?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s