Primer de tot ens haureu de disculpar per la irregularitat de les publicacions aquest darrer mes, coses que de vegades passen, però que arreglem en els propers dies abans que acabi el trimestre. I per tancar precisament aquest trimestre dedicat al patrimoni i les noves tecnologies aplicades a la investigació, conservació i restauració, us proposem una visita prevista per al proper dissabte 28 de març a un museu d’art medieval del període gòtic i romànic català, declarat museu d’Interès nacional i que també va aconseguir el Premi Nacional de Patrimoni Cultural 2003 per la important contribució per a la difusió de l’art medieval català i per la qualitat del seu projecte museològic comprès en un edifici de nova planta… Estem parlant del Museu Episcopal de Vic (MEV).
El MEV a banda de ser tot això i més, és un dels museus catalans pioners en l’aplicació de noves tecnologíes en el camp de la reproducció d’obres amb finalitats de conservació de l’original, fonamentalment en la tecnologia 3D, i per tant, un lloc interessant per conèixer quins han estat els criteris que han establert per aquests usos, els processos i els resultats que, com el Retaule de Saulet o la Mare de Déu de les Neus ja representen alguns dels exemples més coneguts en l’aplicació d’aquestes eines.
La nostra visita girarà segons el següent horari previst:
10:15 – Trobada a l’entrada del Museu Episcopal de Vic (Osona) amb la conservadora del Museu, Judit Verdaguer i la cap de Difusió, na Carme Comas. Breu introducció al projecte.
10:30 – Visita a la col.lecció d’Art medieval, part dels seus magatzems i tecnologia aplicada.
12:30 – Coffe-break i debat amb els gestors sobre l’espai, la gestió, la col.lecció, la seva tecnologia i altres qüestions del nostre interès en una de les aules de l’edifici.
14:00 – Fi de la visita.
El mateix dissabte coincidirem amb una tradició molt important a l’Osona i és el Mercat del Ram, una activitat on els ramats, la maquinària agrícola, les energies renovables, la gastronomia i sobretot la venda de palmes, ocupen molts espais de la ciutat, una cita que és preludi de la Setmana Santa i una oportunitat per qui vulgui fer-li una ullada.
Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Us recordem que les places són limitades a 20 persones. Si hi voleu assistir, ja coneixeu el procediment habitual: escriviu-nos un correu electrònic comentant quantes persones sereu, si disposeu de vehicle propi i des d’on sortiu, així com si us penseu quedar a dinar a la zona. Preguem puntualitat.
Com arribar-hi?