Gamificació i Patrimoni Cultural a ‘Divendres del Patrimoni’ de la UAB

Euromed2014El proper 20 de març Cafès de Patrimoni col·labora amb la Universitat Autònoma de Barcelona en una sessió de l’activitat de ‘Els divendres de Patrimoni, un espai universitari on es plantegen i exposen temes i casos derivats del patrimoni cultural. També es compte amb l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) i parlar plegats sobre el futur de la gamificació aplicada al patrimoni.

La gamificació és una tècnica que avui en dia pot tenir usos molt diferents i adeqüats per a moltes àrees de la nostra feina, com per exemple l’aplicació de tècniques de joc a la dinamització de col·lectius, coneixements o activitats que es poden desenvolupar o relacionar en un espai patrimonial.La jornada tindrà lloc a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial de 10:00 a 14:00 hores i el programa serà el següent:
1. Oriol Ripoll de Jocs al Segon, empresa dedicada a l’ús del joc en l’aprenentatge, la dinamització de grups, empreses. Jocs per a col·lectius o per potenciar la creativitat. 2. Ana Requejo del Laboratori de Cultura i Turisme de Barcelona Media que han dut a terme diversos projectes de jocs en Patrimoni com el de la Ruta de l’Art Rupestre d’Ulldecona 3. Eusebio Martínez, que amb el suport de l’arxiu i el Museu de l’Hospitalet ha creat un joc de taula sobre l’Hospitalet de Llobregat en època medieval. 4. Juan Antonio Rodríguez i Carles Sierra, investigadors de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA) que treballen en simulacions socials de societats del passat i en aplicacions col·laboratives per dispositius mòbils en museus. 5. Judith Barnés que des de la Fundació Brossa estan implementant el joc per a la participació. 6. Oriol Comas, dissenyador de jocs de taula, referent sobre jocs i el seu ús en interactuar amb persones de tu a tu, sense intermediació. Treballa amb en Marius Serra i ha fet força jocs comercials per aprendre català o elements patrimonials com Gaudí. 7. Paloma Gonzàlez del Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria (CEPAP) exposarà el seu projecte de ludificació de la visita al jaciment Paleolític de la Roca dels Bous.
Les sessions són obertes i no cal inscripció. (coordina Vàngelis Villar des de Cafès de Patrimoni).

Deixa un comentari