Cafès de Patrimoni a ArqueoMallorca

image

La passada setmana es van celebrar a la ciutat de Palma les jornades ArqueoMallorca destinades a la presentació de projectes duts a terme per a la dinamització del patrimoni de caràcter arqueològic. Tot i els problemes amb el trànsit aeri, vam poder assistir a les presentacions lamentant, únicament, haver-nos perdut les primeres, entre les quals hi havia l’ArqueoXarxa del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

ArqueoMallorca és un projecte que engloba diverses associacions i institucions com Mallorca Rural i el consorci Eurolocal juntament amb un nombrós grup d’agents del sector de l’arqueologia i el turisme a Mallorca, així com la col.laboració del Consell de Mallorca. Pretén dinamitzar el patrimoni arqueològic per oferir una proposta de valor diferenciada del turisme de sol i platja [us aconsellem visitar el seu nou web, és molt interessant i proposa diferents rutes pel territori].

image

Cafès de Patrimoni va poder fer una presentació del projecte com a projecte de dinamització eminentment virtual que buscava trobar un punt de trobada i debat de caràcter presencial i oferir un espai d’opinió fresc i informal. En el mateix bloc es va presentar un projecte com Artxipèlag que busca crear nexes entre professionals del món de la cultura.

Una següent part va ser el protagonitzat per empreses privades que han fet del patrimoni el seu centre d’atenció. Menorca Arqueològica, la primera de les dues, proposa visites guiades i jocs a les xarxes entorn de l’arqueologia, principalment de caràcter talaiòtic, a l’illa de Menorca. Arqueolític, el segon exemple, utilitza tècniques d’arqueologia experimental i recerca per a oferir tallers que proposen una aproximació a la vida durant el neolític.

image

I sortint de la presentació més tradicional, un conjunt d’activitats paral·leles tenien com a funció oferir una visió d’altres possibilitats en el camp de la difusió entorn del coneixement arqueològic. Així per exemple, conjuntament amb l’Escola d’Hosteleria de Mallorca es va poder oferir un interessant tast de plats romans plantejats com un experiment que els professors de l’escola havien seguit per trobar sabors i textures adaptats als gustos actuals. També es va oferir una visita guiada pels exemples d’epigrafia del centre de Palma, així com diversos tallers destinats a nens i nenes. Finalment, un taller d’edició a Viquipèdia buscava maneres de difondre el coneixement de manera lliure a la xarxa.

Moltes gràcies Mallorca i moltes gràcies ArqueoMallorca per l’oportunitat, seguim en contacte!;)

Anuncis

One response to “Cafès de Patrimoni a ArqueoMallorca

  1. Retroenllaç: Cafès de Patrimoni i Arqueopèdia a ArqueoMallorca | Paisatges Culturals·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s