Visita al futur Museu Casteller de Catalunya

image

Dins el marc del nou tema que us hem plantejat, ‘Patrimoni abandonat, patrimoni reutilitzat’, volem posar de manifest les mancances existents encara en la protecció del patrimoni, especialment d’aquells elements de caràcter més local que donen personalitat i identitat allà on s’aixequen, i el gran perill que els amenaça, com la degradació, l’abandonament o la manca d’inversions, però que amb la reutilització se’ls ofereix una oportunitat.

El proper dissabte 24 d’octubre us proposem una visita a un museu que encara no existeix, un espai patrimonial que enmarcarà la història d’una activitat de cultura popular que l’any 2010 va ser declarada Patrimoni Immaterial per l’UNESCO. Estem parlant del futur Museu Casteller de Catalunya, que s’està construïnt a la Plaça del Blat del centre històric de la capital de l’Alt Camp, Valls.

image

A la trobada podrem parlar sobre el plantejament inicial d’aquest futur museu, el projecte museogràfic fruit d’un concurs d’idees, i les ganes de revifar un centre històric despoblat, així com conèixer les previsions de rehabilitació d’un nucli caracteritzat per diferents bens d’interès nacional com la Capella del Roser, l’església de Sant Joan Baptista, o el barri jueu actualment en procés de millora. Farem una visita d’obres on serà l’espai del nou museu i coneixerem l’antic Convent del Carme, actual Escola Enxaneta recentment estrenada, i amb la qual s’ha volgut recuperar l’ús d’escola que des de l’època medieval havia tingut.

La nostra visita tindrà el següent horari:

10:15 – Trobada a l’entrada del Convent del Carme a Valls (Alt Camp, Tarragona) amb el responsable de conduir el projecte del Museu, Jordi Bertran, i el cap d’Urbanisme de l’Ajuntament de Valls, Sergi Ramon.

10:30 – Breu introducció al projecte i visita d’obres al Museu Casteller de Catalunya i al refugi antiaeri de la guerra civil al subsòl de la Plaça del Blat.

12:30 Coffebreak i debat amb els gestors sobre l’espai, el projecte i la gestió, així com altres qüestions del nostre interès relacionades amb els canvis produïts en l’àmbit casteller des de la proclamació de patrimoni immaterial i sobre el tema del trimestre que ens ocupa.

14:00 – Fi de la visita.

Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Us recordem que les places són limitades a 15 persones. Si hi voleu assistir, escriviu-nos un correu electrònic comentant quantes persones sereu, si disposeu de vehicle propi i des d’on sortiu, així com si us penseu quedar a dinar per la zona (proposarem lloc). Preguem puntualitat.

Com arribar-hi?

Plaça del Blat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s