Visita al barri de Sants de Barcelona

Ateneu_Agus Giralt
Edifici Foment Republicà de Sants, per Agus Giralt.

Dins el marc del tema que us hem anat plantejant, Patrimoni abandonat, patrimoni reutilitzat’, continuem posant de manifest les mancances existents encara en la protecció del patrimoni, especialment d’aquells elements de caràcter més local que donen personalitat i identitat allà on s’aixequen, i el gran perill que els amenaça, com la degradació, l’abandonament o la manca d’inversions, però que amb la reutilització se’ls ofereix una oportunitat. I un bon exemple és el què ara us proposarem, el d’un barri urbà metropolità.

Abans però, us volem explicar que comencem una proposta nova, les col.laboracions amb companys/es que amb ganes plantegen idees i que acceptem de bon grat. I així aquesta trobada tan especial estarà coordinada per Marta Sánchez @nenagamba que ens durà de visita pel seu barri:

El proper dimecres 16 de desembre farem una visita de tarda pel barri de Sants de Barcelona, un territori urbà que es caracteritza per un passat industrial notable i que des de fa uns anys pateix una transformació urbanística destacada, amb intervencions de tipus constructiu i altres fenòmens, com la cessió i  ocupació de molts d’aquests espais industrials que complementen una riquesa patrimonial destacada. A la trobada, visitarem una antiga fàbrica de rajoles que actualment és un Hivernacle i després coneixerem el Foment Republicà, un espai emblemàtic santsenc que actualment ocupen unes oficines i acabarem la nostra visita a l’Espai Obert Can Batlló que tancarem amb el nostre ja habitual cafè.

La nostra visita tindrà el següent horari:

17:30 – Trobada davant de la Biblioteca Vapor Vell (Barcelona, barri de Sants) amb la coordinadora de la visita, na Marta Sánchez, i Elisenda Rosàs, que ha centrat la seva tesi universitària en l’estudi del Foment Republicà i altres.
17:45 – Visita a l’Hivernacle i al Foment Republicà.
19:45 Coffebreak i debat a l’Espai Obert Can Batlló.
(cadascú es pagarà la seva consumició, espai autogestionat).
20:30 – Fi de la visita.

Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Us recordem que les places són limitades a 15 persones. Si hi voleu assistir, escriviu-nos un correu electrònic comentant quantes persones sereu. Preguem puntualitat.

Com arribar-hi?
Biblioteca Vapor Vell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s