Visita a la fàbrica Casa Parés de Barcelona

image

El proper dijous dia 21 d’abril teniu una cita amb el patrimoni, una trobada relacionada amb l’últim tema tractat, sobre el “Patrimoni abandonat, patrimoni reutilitzat”, i al cor històric de la ciutat de Barcelona. Aquesta vegada amb la col·laboració de l’històriador i creador del web altresbarcelones.com Dani Cortijo i Jana Pérez, guia oficial.

Durant aquesta sessió de Cafès de Patrimoni, descobrirem com una Barcelona amb una profunda identitat gremial va anar ensorrant-se paulatinament amb l’arribada imparable de la industrialització. Observarem els rastres del passat artesanal a través dels carrers del barri de Santa Caterina, i dels seus antics tallers i vivendes encara dempeus, per endinsar-nos posteriorment en les turbulències socials que va provocar la industrialització.

Quan parlem d’aquest fenòmen normalment ens costa molt mostrar exemples a nivell patrimonial que ens expliquin aquests passos intermitjos entre el petit taller artesà i la gran indústria. És per això que la ruta finalitzarà amb la descoberta d’un element patrimonial molt valuós i poc conegut: L’antiga Fàbrica Parés, comentada pels mateixos que hi han treballat.

La Fàbrica Parés, situada al bell mig del carrer Mestres Casals i Martorell era una petita industria de planxa metàl·lica, de treball amb plom i estany que va estar en funcionament des de finals del segle XIX fins principis del segle XXI. La seva maquinària encara avui funciona a la perfecció i fins i tot la instal·lació elèctrica original del segle XIX. Visitar la Fàbrica Parés és fer un viatge en el temps. Un espai amb un encant especial i que, en cas de museïtzar-se seguint les normatives actuals, correria el risc de perdre.

La trobada s’organitzarà de la següent manera:

18:00 h. Trobada a bellmig de la Pl. Ramon Berenguer (Barcelona).

18:00 a 19:00 h. Passejada comentada per Gòtic i La Ribera.

19:00 h. Visita a la Fàbrica Parés i posterior tertúlia.

20:15h. Final previst de la visita.

Cafès de patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Us recordem que les places són limitades a 15 persones. Si hi voleu assistir, escriviu-nos un correu electrònic comentant quantes persones sereu. Preguem puntualitat.

Us recordem també que el proper 30 d’abril tenim prevista una altra sortida de dissabte; aviat enviarem més informació, gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s