Visita a La Panera i Museu Jaume Morera de Lleida

la_Panera_perspective_1_w

Dins el marc del nou tema que us hem plantejat, ‘Educació i Patrimoni’, volem posar de manifest moltes de les qüestions obertes encara en el paper de l’educació en la interpretació i coneixement del patrimoni, especialment en el protagonisme educacional d’una proposta expositiva, en la formació dels seus equips, els pressupostos que se’ls assigna i tots aquells temes que fan de l’educació una qüestió prioritària o no dins l’ecosistema d’un espai patrimonial.

la_Morera

El proper dissabte 2 de juliol us proposem una visita a terres de Ponent, a dos espais, un és el Centre d’Art La Panera, un referent de propostes educatives que treballen l’art contemporani com una eina educativa especialment vàlida per a reforçar els diferents programes escolars i tenir una visió crítica del present. L’altre espai, és el Museu d’Art Jaume Morera que reuneix una col·lecció d’art modern i contemporani amb aportacions dels artistes lleidatans, alguns de tan interessants com Leandre Cristòfol, Miquel Viladrich o Xavier Gosé. El Museu Morera ha estat capdavanter en aplicar l’open data en els seus continguts amb la col.laboració de Viquipèdia i posar les seves col.leccions online. S’espera aviat la construcció d’un nou espai per la seva col.lecció.
Ambdós, Centre d’Art i museu, són de titularitat municipal i conviuen a Lleida.

 

La nostra visita tindrà el següent horari:

10:15 – Trobada a l’entrada del Centre d’Art la Panera (Lleida) amb la responsable del Servei Educatiu, Roser Sanjuan.

10:30 – Breu introducció al museu i visita pel Centre.

12:30 Coffebreak i debat amb els gestors sobre l’espai, el projecte i la gestió educativa, així com altres qüestions del nostre interès.

14:00 – Fi de la visita.

14:00 – 16:00 – Dinar (assistència voluntària)

16:00 – 18:00 – Visita al Museu Jaume Morera amb Jesús Navarro, director del Museu. Visita del museu que inclourà l’exposició temporal de Xavier Gosé 1876-1915, Il.lustrador de la Modernitat i explicació del projecte del nou museu.

18:00 – Fi de la visita.
Cafès de Patrimoni és una trobada informal de caràcter gratuït. Us recordem que les places són limitades a 15 persones. Si hi voleu assistir, escriviu-nos un correu electrònic comentant quantes persones sereu, si disposeu de vehicle propi i des d’on sortiu, així com si us penseu quedar a dinar per la zona (proposarem lloc). Preguem puntualitat.

 

Com arribar-hi?

Centre d’Art La Panera
Pl. de la Panera, 2. Lleida.


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s