QUÈ ÉS CAFÈS DE PATRIMONI?

Cafès de Patrimoni és una iniciativa col·lectiva que respón a la necessitat de generar punts de trobada entre persones vinculades professionalment, per estudis o de manera activa a l’àmbit del patrimoni. També és un projecte dirigit a fomentar actituts crítiques i afavorir l’opinió sobre l’estat de la qüestió de l’àmbit patrimonial, les eines de què disposen els seus professionals i quines solucions s’hi podrien trobar amb la participació de tots els agents implicats.

La proposta va néixer el 2011 quan, a partir de converses generades a les xarxes, un grup de persones vam decidir organitzar una trobada informal per seguir parlant de temes relacionats amb el patrimoni, la seva gestió, els seus usos i la dinamització. Cafès s’ha anat transformant amb el temps, però el projecte continua fidel als seus principis, treballant aspectes de difusió i dinamització a la xarxa i establint trobades puntuals en espais patrimonials. Actualment les nostres propostes se centren en un tema de debat i després convoquem una visita a algun espai relacionat amb els aspectes tractats.

Volem posar en comú els nostres coneixements, ampliar-los mitjançant opinions d’altres professionals i fomentar la participació i el diàleg com a element bàsic de la cultura. I això ho vehiculem amb aquest espai virtual i trobades informals al voltant d’un bon cafè i unes pastetes… Us apunteu a un Cafè de Patrimoni?

El 2013 vam ser reconeguts amb el Premi Blog Catalunya 2013 al millor blog corporatiu en Història, tradicions i patrimoni.

 

Coordinem el projecte Vàngelis Villar @VangelisVillar, Carme Rodríguez @carmemix, Dani Gutiérrez @daniguties i Martí Casas @Tinet2puntzero